woensdag 7 december 2016



Thema; “Oma en opa”
                                                                                         We weten allemaal dat oma en opa door hun kleinkinderen heel geliefd zijn.
Dit thema sluit dan ook vanzelfsprekend bij hun leefwereld aan.

Alle kleuters spelen in de poppenhoek of in het keukentje wel eens de rol van oma of opa. Oma kookt soep, oma bakt pannenkoeken,taart, bij oma logeren, telefoneren naar opa…
We richtten een hoekje in de klas in als “inloopkast” van hun oma en opa. De kleuters konden zich naar hartenlust verkleden en gebruik maken van: rokjes, kleedjes, broeken, oorbellen, armbandjes, brillen, halskettingen, stropdassen, petten en hoedjes….
Welke kledij past bij oma ? en welke kledij past bij opa ?
We sorteerden de kledij, het hoofd, de handen, de juwelen… en maakten een levensgrote oma en opa vast aan ons bord.


Op een dag maakte Jules samen met de kleuters zijn koffertje klaar: met pyjama, knuffel, tandenborstel...

Hij ging bij zijn oma en opa logeren. De juf. bracht Jules met de auto naar zijn bestemming. (Juf. maakte daar een fotoreportage van). Jules had bij zijn terugkomst in de klas heel wat te vertellen en de kleuters konden naar de film van Jules kijken. Zo zagen de kleuters hoe Jules zijn pyjama aan trok, hoe hij in zijn bedje lag met het nachtlampje aan, en ook het feest van zijn oma die jarig was,…

De kleuters werkten heel hard om een mooi fotokader te knutselen. Ik hoop dat het geschenkje een plaatsje in de woonkamer van oma en opa gekregen heeft !
Elke kleuter zette zijn beste beentje voor om expressief zijn versje naar voor te brengen;(we hebben ook regelmatig eens geoefend).



foto's thema grootouders

We namen ook afscheid van Emily Linh die met haar mama en papa verhuisd is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten