vrijdag 9 juni 2017

Ons huis een thuis

Thema; ons huis een thuis.

We hebben de huizen dichtbij de school en ook ons eigen schoolgebouw eens van dichtbij bekeken. Hoe ziet een huis er uit ? Wie woont er in een appartement, wie woont in een huis in de rij, wie heeft er een huis met een plat dak....?
Welke geluiden horen we in of buiten ons huis; de kleuters raden en zoeken de juiste afbeelding; donder en bliksem, een baby die huilt, een bel die rinkelt, water stroomt uit de kraan, een glas dat breekt...
Bij het verhaal van de drie biggetjes werd het duidelijk dat een stenen huis toch heel stevig is en veilig om in te wonen.
De kleuters hebben gevoeld hoe stevig een stenen muur is (proberen omver te duwen) en hoe zwaar een baksteen weegt (begrippen zwaar en licht).

De kleuters kregen veiligheidshelmen en werkhandschoenen om zoals echte werkmannen met "kartonnen blokken" en plastieken dozen, rollen,...te  bouwen. Ook Jules de klaspop kreeg een plaatsje in hun huis.










Hoe kunnen ze met de blokken een muur bouwen; dit is anders dan een toren bouwen (blokken stapelen).





We bekeken ook het huis vanbinnen. Welke kamers zijn er in ons huis ? 
Welk materiaal hoort bij welke kamer ?
De kleuters speelden in groep een lottospel (zelfstandig) !




 De kleuters hebben ook geknipt en gekleefd; prenten van voorwerpen sorteren bij de afbeelding van juiste kamer.



voor meer foto's; mijn huis een thuis





1 opmerking:

  1. Wat een leuke activiteiten allemaal. Vanaf woensdag begin ik aan mijn eindwerkstage rond thema 'mijn huis'. Zou u het zien zitten om het lotto bestandje en eventueel de knip opdracht naar me doortesturen alstublieft, op het volgende e-mail adres: jufjoyce_d@hotmail.com.
    De kleuters en ikzelf zouden dit super lief vinden.
    Groetjes,
    Joyce

    BeantwoordenVerwijderen