maandag 12 februari 2018

Maskers op de snoetjes

Bij carnaval is het zich verkleden evident. Hoe trekken we onze slobberbroek aan, waar zetten we ons hoedje op, waar hoort onze pruik, … De kleuters krijgen inzicht in het lichaamsschema. Ook de juf. verkleedt zich in een clown met slobberbroek en grote jas,.. Ik doe hierbij allerlei gekke dingen; de slobberbroek als een sjaal rond mijn hals, op mijn hoofd als een muts...zodanig dat de kleuters mij moeten helpen en verwoorden hoe ik de kleren kan aantrekken.

Alle kleuters krijgen de kans om vrij met de verschillende maskers, kledij,…te spelen. Ze kunnen zichzelf en de anderen bewonderen  in de spiegel. Zo gaan ze met allerlei gevoelens om; de boze piraat, de lachende clown, de bange ….


















Ook Jules werd in een clowntje omgetoverd; met rode neus, bolhoed, pruik, strik en zelfs grote, blinkende clownschoenen.

De kleuters konden scheppen en gieten met confetti, vullen en uitgieten van potjes…



Met plasticine konden ze worstjes, bolletjes rollen om zo de clown aan te vullen.




De kleuters hebben één groot werk gemaakt. Ze knutselden een kindje met verrekijker waar zijzelf door kunnen kijken. Er kwamen drie verschillende technieken aan bod: kleuren, stempelen, kleven en confetti strooien.








Het werd een leuk carnavalfeest. We hebben samen gedanst en een pannenkoekje gegeten. De twee juffen van de eerste kleuterklassen hebben ook enkele sketches opgevoerd, de kleuters hebben genoten.








meer foto's carnaval

Na de vakantie bereiden we ons voor op het schoolfeest van 10 en 11 maart in de Leest.
Het is de bedoeling dat alle kleuters van de klas gekleed zijn met een zwarte legging of lange broek. En met een zwarte T-shirt met lange mouwen of een lichte pull (eventueel mag het ook donkerblauw zijn). 
Dank bij voorbaat!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten